≡ Menu

Bar

Bar je največje črnogorsko obalno mesto in njeno največje pristanišče. Ime mesta izhaja iz okrjašave za Antibari oz. Antivari, saj se mesto nahaja nasproti mesta Bari v Italiji, s katerim ima še danes pomembne pomorske povezave. Nastal naj bi v času železne dobe in postal rimska postojanka Antibarium, v srednjem veku je bil kratek čas del beneške province, dolga stoletja pa je trpel otomansko nadoblast.

Danes je Bar predvsem pristaniško mesto z do 5 milijoni ton letnega pretovora raznih dobrin, poznan pa je tudi po gojenju oljk in različnih citrusov ter njihovi predelavi. Turisti lahko obiščejo trdnjavo Stari Bar nad današnjim mestom, vidni so še deli obzidja, rimski akvadukt, občuduje se lahko različne cerkve in mošeje, znamenita pa je tudi palača kralja Nikolaja.

Hoteli in apartmaji v Baru

Sprostitev in prijeten dopust obljubljajo v hotelu Princess v središču mesta, kjer vas bodo rzavajali tudi z lokalnimi vini, pivi in jedačo. V bližini čudovitih peščenih plaž si oglejte apartmaje Afrodita*** in Nensy****, v sosednjem kraju Šušanj pa odlične apartmaje v Vili Jupok 2.

Dodatne hotele in apartmajev Baru najdete preko te strani.