≡ Menu

Herceg Novi

Herceg Novi se nahaja na skrajnem jugozahodnem delu črnogorske obale, le nekaj kilometrov oddaljen od meje z Hrvaško. Nahaja se pod vznožjem gore Orjen, najvišjega dela dinarskega pogorja ter ob vstopu v najlepši del Črne Gore, za nekatere celo celotne jadranske obale, zaliv Boka Kotorska.

Ustanovljen je bil v 14. stoletju iz skupka manjših ribiških naselij, mestece pa je postalo poznano po trgovanju s soljo. Kljub temu, da spada Herceg Novi med mlajša mesta, je preživel turbulentna obdobja različnih osvajalcev in vladarjev, kar se pozna predvsem po različnih arhitekturnih slogih, ki jih najdemo.

Najznamenitejša je utrdba Forte Mare, katero je zgradil ustanovitelj kralj Stjepan Tvrtko I., obiskani pa so tudi urni stolp, zgrajen s strani Avstrije v 19. stoletju, stolp Kanli iz časa turške okupacije in srbska cerkev nadangela Mihaela.

Hoteli in v Herceg Novi

Herceg Novi je poznan po svojih zdravilnih vrelcih mineralne vode in uporabi zdravilnega blata, zato je zelo popularna destinacija.
Za miren počitek predlagamo hotel Club Riviera Montenegro ****, kateri se nahaja ob peščenih plažah 5km izven središča mesta, udobno in ugodno namestitev v samem mestu pa nudi hotel Perla **** ali letovišče Hunguest Sun Resort ****.

Dodatno lahko prenočišče najdete v enem izmed naslednjih apartmajev: apartmaji Skver ***, apartments LaRos *** ali Villa Milica ****.

Dodatne hotele in prenočišča v Herceg Novi najdete preko te povezave.