≡ Menu

Kotor

Kotor je eno najbolj znanih mest v Črni Gori, če ne celo na vsem Jadranu. Mesto, katerega so ustanovili nekaj stoletij pr.n.št, naseljevali pa so ga grški in rimski naseljenci, se nahaja na skrajnem vzhodnem delu zaliva Boke Kotorske.

Geografska lega med pogorji Orjen in Lovćen ter čudovit zaliv sta bila zagotovilo za obstoj in razvoj nekoč antične postojanke v mesto z bogato srednjeveško zgodovino, kateri je prestal različne vladarje, med drugim pa tudi nekaj močnih potresov. Zaradi izredne srednjeveške dediščine je mesto priključeno na UNESCO-v seznam kulturne dediščine ter privablja številne turiste iz vsega sveta.

Kotor je danes predvsem turistično mesto, premore pa tudi troje državnih fakultet. Največje znamenitosti so 4km dolgo beneško obzidje nad mestom, številne cerkve, obiskana pa sta tudi manjša otočka Sv. Đorđe in Gospa od Škrpjela z čudovitima cerkvicama.

Hoteli v Kotorju

Na odlični lokaciji, 2.5km pred Kotorjem se nahaja manjši hotel Galia *** z udobnimi sobami, odlično kulinariko in lepim razgledom na mesto, 8km pa je oddaljen čudovit hotel Amfora ****. Malenkost drugačno bivanje pa nudi izvrsten Boutique hotel Astoria**** s sobami v srednjeveškem slogu.

V kolikor vas bolj zanimajo apartmaji, si lahko ogledate apartmaje Radulović ****, Guest house Tianis ***, ki so 50 m od plaže ali apartmaje Četković ***, ki so kakšnih 350m oddaljeni od starega mesta Kotor, zaščitenega pod Unescom.

Dodatne hotele in apartmaje v Kotorju najdete preko te povezave.