≡ Menu

Podgorica

Podgorica (med leti 1946-92 poznana tudi kot Titograd) je glavno mesto Črne Gore in njeno politično, gospodarsko, kulturno in finančno središče. Nahaja se v jugovzhodnem delu države in ima odlično geografsko točko, saj je uro vožnje oddaljena od črnogorskih obalnih letovišč, po drugi strani pa so v bližini gorovja z zimskošportnimi centri in pohodniškimi potmi.

Odlična nižinska lega med rekama Ribnica in Morača ter dobri pogoji za obdelovanje zemlje so botrovali nastanku rimske postojanke in kasneje tudi mesta Duklja. Dolgo časa je bila pod turško oblastjo, kasneje pod avstrijsko, med 2. svetovno vojno pa je bila od nenehnih bombnih napadov skoraj popolnoma uničena.

Žal se zaradi vojne ni uspelo ohraniti veliko zgodovinskih spomenikov, najbolj znan je dvorec kralja Nikole I. Petroviča, mestni stolp Sahat-tula iz časa turške oblasti in nekaj mošej. Od novodobne gradnje najbolj izstopa most Millenium.

Hoteli v Podgorici

V bližini glavne železniške postaje se nahaja hotel Ramada Podgorica****, kjer se lahko za ugodno ceno udobno namestite, uživate v lokalnih specialitetah ter obiščete vrhunski sprostitveni center. V bližini glavnega trga si oglejte manjši in prijeten hotel Kerber, za manj globoke žepe pa se priporoča odličen hostel Montenegro.

Dodatne hotele in prenočišča v Podgorici najdete preko te povezave.