≡ Menu

Budva

Budva je najbolj znano in najbolj obiskano mesto na črnogorski obalni rivieri. Ponaša se z čudovito mešanico naravnih in kulturnih danosti, znamenite pa so dolge peščene plaže v njeni okolici.

Po najdbah sodeč se predvideva da je Budva stara približno 3500 let in je eno najstarejših mest na Jadranu. Kot večina jadranskih mest, je skozi zgodovino menjala več »vladarjev«, najdlje se je obdržala pod beneško vladavino. Aprila leta 1979 je Budvo stresel močan potres, kateri je poškodoval precejšen del starega mesta, vendar so ga domačini počasi in vztrajno prenovili, zato se danes posledic ne pozna več.

Budva je predvsem turistično mesto z 350-500 tisoč gosti na sezono, poznana je po živahnem nočnem življenju, v njeni okolici pa prebiva kar nekaj svetovno znanih bogatašev. V starem mestnem jedru najdete večinoma zgradbe iz časa beneške nadvlade, nekaj pa je tudi ostankov iz grško-rimskih časov.

Hoteli in apartmaji v Budvi

2km od središča Budve, v sosednjem kraju Bečići se nahaja hotel Magnolija *** z zunanjim bazenom, teraso in bogato kulinariko, v Budvi pa je priljubljen tudi hotel Slovenska plaža ***, družine in večje skupine pa preverite apartmaje A&S Montenegro****. Med apartmaji lahko preverite tudi Aurora Old Town Apartments **** in apartmaje Sofija ****.

Dodatne hotele in apartmaje v Budvi najdete preko te strani.