≡ Menu

Ulcinj

Ulcinj je zgodovnisko in turistično mesto, nahaja se na skrajnem jugovzhodnem delu črnogorske obalne riviere, 15km oddaljen od meje z Albanijo. Najdbe pričajo, da je prva naselbina nastala že v bronasti dobi, Ulcinj pa je bil pomembno pristanišče in tudi ena od glavnih postojank jadranskih piratov.

Skozi zgodovino je bil Ulcinj del rimskega, bizantinskega, beneškega in otomanskega vladarstva, konec 19. stoletja pa je bilo mesto podvrženo politični borbi med albansko in črnogorsko oblastjo, nazadje je Črna Gora nad mestom razglasila svojo suverenost.

Danes je Ulcinj predvsem turistično mesto, katero nudi neskončne peščene plaže, odlične vetrovne pogoje za deskanje in kajtanje, zelo popularen je tudi manjši otok Ada Bojana z največjo plažo za naturiste na območju ter zabaviščnimi lokali. V mestecu je ohranjen zgodovinski del iz srednjega veka z ozkimi uličicami in kamnitimi zgrabami, kot zanimivost pa so tudi številni ulcinjski vodnjaki, saj je bil v Ulcinju poznan »vodni kult«.

Hoteli in apartmaji v Ulcinju

Ob 12km dolgi Veliki plaži se nahajajo priljubljeni hoteli Lion ***, Laguna****, svojevrsten oddih pa vam pričarajo apartmaji v 2000 let stari zgradbi Palata Venecia. Preverite pa lahko tudi Blue Star apartments in apartmaje Cungu ***.

Dodatne hotele in apartmaje v Ulcinju najdete preko te strani.