≡ Menu

Sveti Štefan

Sveti Štefan je manjše otoško mestece, katero se nahaja 10km južneje od Budve in je s celino povezano z ozkim nasipom. Na vsej jadranski obali ima prav posebno mesto, saj so prav vse zgradbe na otočku del hotelskega kompleksa, kateri nudi visokokakovostne storitve in velja za eno izmed najbolj luksuznih letovišč.

Prvotna utrdba na otoku je bila zgrajena v 15. stoletju z nekaj stalnimi naseljenci, občasno pa so medse sprejeli ubežnike pred turškimi vpadi. Zaradi svoje geografske lege je postal pomembna trgovski in prometni center, predvsem za trgovanje z Benečani.

Ko je konec 19. stoletja Sveti Štefan začel izgubljati svojo pomembnost, so se ljudje začeli ukvarjati z turizmom in začela je nastajati ideja, da se otok kot celota začne tržiti, naselje pa pretvori v hotelski kompleks z nastanitvenimi enotami. Na otoku lahko danes občudujemo tri cerkve, po tisti na najvišji točki je dobil svoje ime, vse stavbe in naselje pa je po zunanjosti ohranilo svoj srednjeveški čar.

Hoteli in apartmaji Sveti Štefan

Vrhunsko in sproščujoče bivanje nudijo v razkošnem hotelu Azimut ****, podobno udobje z malenkost nižjimi cenami pa dobite v hotelu Romanov ****. Oba nudita lep razgled na Sveti Štefan in bližino peščenih plaž.

Če bi bili raje nastanjeni v apartmajih, imate na voljo apartmaje Đurašević ***, Blue Horizon apartments ***, apartments Dijana **** in luksuzne Lux apartments ****.

Dodatne hotele in apartmaje v Sv. Štefanu najdete preko te povezave.